Monday, March 18

Πλεκτή τσάντα - σχέδιο







Διαλέξτε ένα χοντρό ακρυλικό νήμα και πλέξτε με βελονάκι  νούμερο 3,5 ή 4 , ότι σας βολεύει.

Πλέξτε 48 αλυσίδες



Σειρά 1-Καλή πλευρά  
Μπείτε στην τρίτη αλυσίδα απο το βελονάκι και πλέξτε μισά ποδαράκια,htr στα Αγγλικά (δηλαδή παίρνεις νήμα , μπαίνεις στη θηλειά , παίρνεις  νήμα, έχεις 3 θηλειές στο βελονάκι, παίρνεις νήμα και το βγάζεις και απο τις 3 θηλειές μαζί). 
Πλέκεις λοιπόν σε κάθε αλυσίδα μισά ποδαράκια, άρα αφού μπήκες στη 3 αλυσίδα ως το τέλος της σειράς έχεις πλέξει  46 μισά ποδαράκια αλλά το γύρισμα που έκανες, δηλαδή οι 2 αλυσίδες, μετράνε σαν ένα μισό ποδαράκι  άρα στο σύνολο έχεις πιά 47 μισά ποδαράκια.
Πλέξτε μία αλυσίδα  και γυρίστε.

Σειρά 2 - Ανάποδη πλευρά 
Πλέξτε άριχτα γαιτανάκια σε όλη τη σειρά, dc στην Αγγλική ορολογία (δηλαδή, μπαίνεις στη θηλειά, παίρνεις νήμα, βγαίνεις, έχεις 2 θηλειές στο βελονάκι, παίρνεις νήμα και το βγάζεις και απο τις 2 θηλειές μαζί).
Πλέξτε 2 αλυσίδες (που μετράνε σαν ένα μισό ποδαράκι) και γυρίστε.
Αυτή την ανάποδη πλευρά θα την πλέκετε ίδια σε όλες τις ανάποδες σειρές.

Σειρά 3 - Καλή πλευρά 
Πλέξτε μισά ποδαράκια στις επόμενες 3 θηλειές (μαζί με τις 2 αλυσίδες έχετε 4 μισά ποδαράκια).
Μετά κάνετε το εξής: στο μισό ποδαράκι που βρίσκεται κάτω απο το επόμενο άριχτο γαιτανάκι,πάρτε νήμα και μπείτε απο μπροστά απο τα δεξιά προς τα αριστερά, όχι στη θηλειά αλλά στη βάση του (δείτε τη φωτογραφία) και πλέξτε ένα ποδαράκι. 
Ποδαράκι σημαίνει: πάρτε νήμα, μπείτε, πάρτε νήμα, 3 θηλειές τώρα στο βελονάκι, περάστε απο τις 2 θηλειές πρώτα, πάρτε νήμα και περάστε το απο τις 2 υπόλοιπες θηλειές.




Στη συνέχεια αφήστε το άριχτο γαιτανάκι πίσω απο το οποίο δουλέψατε, πλέξτε ένα μισό  ποδαράκι στο επόμενο άριχτο γαιτανάκι, και τώρα πλέξτε όπως πριν ένα ποδαράκι στο μισό  ποδαράκι που βρίσκεται κάτω απο το επόμενο άριχτο γαιτανάκι, μπαίνοντας απο εμπρός πάλι στη βάση του, άρα έχετε πλέξει όλο αυτό σε 3 θηλειές.

Μετά αφήστε το άριχτο γαιτανάκι πίσω απο  το οποίο δουλέψατε και τώρα πλέξτε 4 μισά ποδαράκια στα επόμενα 4 άριχτα γαιτανάκια και  συνεχίστε έτσι  ως το τέλος της σειράς.
Πλέξτε 1 αλυσίδα και γυρίστε.
Ετσι αρχίζουν να σχηματίζονται οι πλεξούδες οι οποίες  γίνονται σε 3 θηλειές και τα ίσια μέρη τα οποία είναι πάντα 4 μισά ποδαράκια.

Σειρά 4  
Επαναλάβετε τη σειρά 2

Σειρά 5 -  Καλή πλευρά
Πλέξτε μισά ποδαράκια στα τρία άριχτα γαιτανάκια (μαζί με τις 2 αλυσίδες είπαμε έχουμε 4 μισά ποδαράκια) και τώρα αφήστε το πρώτο φουσκωτό  ποδαράκι και κάντε ένα ποδαράκι στο επόμενο φουσκωτό μισό ποδαράκι (έτσι στρίβει η πλεξούδα) μπαίνοντας απο εμπρός όπως πριν, απο δεξιά προς αριστερά.
Μετά κάντε μια αλυσίδα και τώρα πλέξτε ένα ποδαράκι στο μισό ποδαράκι που άφησατε στα δεξιά σας οπότε έχετε κάνει το σταύρωμα.
Μετά αφήστε το άριχτο γαϊτανάκι πίσω απο το οποίο δούλεψατε και κάντε 4 μισά ποδαράκια στα επόμενα 4 άριχτ γαϊτανάκια και συνεχίαρς έτσι ώς το τέλος της σειράς.
Πλέξτε   1 αλυσίδα και γυρίστε.

Σειρά 6
Επαναλάβετε τη σειρά 2

Σειρά 7 - Καλή πλευρά 
Πλέξτε μισά ποδαράκια στα 3 άριχτα γαιτανάκια (σύνολο 4 μαζί με τις 2 αλυσίδες), μετά ένα  ποδαράκι στο επόμενο φουσκωτό  ποδαράκι, ισιώνουμε σε αυτή τη σειρά, αφήνουμε το άριχτο γαιτανάκι πίσω απο το οποίο δουλέψαμε. 
Πλέξτε ένα μισό  ποδαράκι στο επόμενο άριχτο γαιτανάκι και πάλι ένα ποδαράκι στο επόμενο φουσκωτό ποδαρακι, αφήστε το άριχτο ποδαράκι πίσω απο το οποίο δουλέψατε και πλέξτε 4 μισά ποδαράκια στα επόμενα 4 άριχτα γαιτανάκια.
Πλέξτε έτσι  ώς το τέλος της σειράς.
Πλέξτε 1 αλυσίδα και γυρίστε

Σειρά 8 -   
Επαναλάβετε τη σειρά 2

Σειρά 9 
Επαναλάβετε τη σειρά 5

Ετσι θα συνεχίσετε έως ότου φτάσετε στο ύψος που θέλετε η τσάντα να είναι και θα κάνετε και ένα δεύτερο τέτοιο κομμάτι για την άλλη πλευρά της τσάντας.


Τα πλαινά και ο πάτος της τσάντας  
Πλέξτε δέκα  αλυσίδες, μπείτε στη 3 αλυσίδα και πλέξτε συνέχεια μισά ποδαράκια.
Μετά πλέξτε 2 αλυσίδες στο τέλος της σειράς και γυρίστε.
Κάντε σε όλες τις σειρές το ίδιο  μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό ύψος.
Ενώστε με βελόνα χοντρή με το ίδιο νήμα, τον πάτο και μετά τα πλαινά με τα δύο μεγάλα κομμάτια της τσάντας.







Χερούλι
Πλέξτε 8 αλυσίδες, μπείτε στη 3 αλυσίδα απο το βελονάκι  και πλέξτε μισά ποδαράκια, 2 αλυσίδες στο τέλος της σειράς και γυρίστε.
Όταν πλέξετε το χερούλι το γυρνάτε στη μέση στο φάρδος του και το γεμίζετε είτε με κορδόνι είτε με γέμισμα μαξιλαριού όπως εγώ  και το ράβετε με βελόνα να ενώσει και τότε παίρνει ωραία κλίση και στρίβει για να το κρατάτε.


 
 

Ου.....φφφφ! το έγραψα δεν το πιστεύω, μην τρομάζετε είναι εύκολη η τσάντα αλλά έχει δουλειά και άμα καταλάβετε τη πλεξούδα είναι απλό το πλέξιμο μετά.
Στο εσωτερικό όσες έχετε γνώσεις, ράψτε μια επένδυση δεν είναι δύσκολο, αυτό θα το δείξουμε σε άλλο tutorial.

Για οτιδήποτε στείλτε μου μήνυμα να ρωτήσετε, καλή δουλειάάά...!

39 comments:

  1. Μπορείτε να μου πείτε πόσο νήμα θα περίπου θα χρειαστώ;

    ReplyDelete
  2. Γειά σας , εγώ χρειάστηκα 2 κούκλες απο ακρυλικό νήμα των 100 gr , 155 μέτρων η καθεμία και νομίζω και λίγο ακόμη αλλά όχι ολόκληρη τρίτη κούκλα, διάλεξε ένα λίγο χοντρό νήμα να στέκεται σταθερή η τσάντα, οτιδήποτε χρειαστείς είμαι στη διάθεσή σου, καλή επιτυχία, Μαίρη.

    ReplyDelete
  3. Ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά,

    Γιάννα

    ReplyDelete
  4. ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΕΙΡΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΞΕΚΙΝΑΩ ΑΦΗΝΩ ΤΙς 2 ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΑΝ 1ΜΠ Κ ΞΕΚΙΝΑΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Κ ΚΑΝΩ 3 ΜΠ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 3 ΘΗΛΕΙΕΣ..ΑΡΑ 4 ΜΠ...ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΔΗΛ 3 ΘΗΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 1Π 1ΜΠ Κ 1Π.ΜΕΤΑ 4ΜΠ...ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ 2 ΘΗΛΕΙΣ ΑΚΟΜΑ...Κ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΚΗΝΗΣΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΛΕΙΠΕΙ ΠΟΝΤΟΣ.ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ?''ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ''

    ReplyDelete
  5. ΜΑΛΛΟΝ 1 ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ..Κ ΤΑ ΜΕΤΡΑΩ ΣΩΣΤΑ.ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΞΗΛΩΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Κ ΤΑ ΜΕΤΡΑΩ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ...''ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ''

    ReplyDelete
  6. Γειά σου Σπυριδούλα, λοιπόν λίγο μπερδεύει το σχέδιο όντως αλλά κοίτα , φρόντισε να έχεις πάντα 46 πόντους. Στην καλή πλευρά θα κάνεις 4 μισά ποδαράκια και μετά θα χρησιμοποιείς 3 πόντους για να κάνεις τις πλεξούδες σου, στην ανάποδη πάλι μέτρα να έχεις πάντα 46 άρριχτα γαιτανάκια, εύκολα θα κάνεις 4 άρριχτα εκεί που στην κάτω σειρά έχεις 4 μισά ποδαράκια, το μπέρδεμα γίνεται εκεί που είναι οι πλεξούδες, εκεί δεν είμαστε κοντά να σου δείξω αλλά βούτα όπου θές αρκεί να κάνεις πάντα 3 άρριχτα πάνω απο τις πλεξούδες. Δηλαδή να έχεις πάντα 4 και 3, 4 και 3 και ώς το τέλος να κρατάς πάντα 46 σύνολο σε κάθε σειρά. Αν δεν βουτάς στο τέλειο σημείο πάνω απο τις πλεξούδες δεν πειράζει, αν κρατάς πάντα 46 θα σου βγεί, δεν θα στραβώνει και δεν θα φαίνονται μικρές ατέλειες, δοκίμασέ το έτσι και πές μου, Μαίρη

    ReplyDelete
  7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΤΑΙ ΚΑΛΑ

    ReplyDelete
  8. Χαριτωμένη η τσαντούλα!! Αν και αρχάρια, αποφάσισα να την επιχειρήσω. Όμως μπερδεύτηκα αρκετά στην τρίτη σειρά. Είναι εύκολο να μας το παρουσιάσετε σε βίντεο; Ευχαριστώ. Στεφανία

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θα το κάνω το βίντεο γιατί σίγουρα βοηθάει, στη τρίτη σειρά έχω την φωτογραφία πιο πάνω που δείχνει πού μπαίνεις ακριβώς, όχι στις γνωστές τρυπούλες αλλά κάτω στον κορμό απο το ποδαράκι και απο εμπρός απο δεξιά πρός αριστερά, δές ξανά τη φωτογραφία μήπως σου ξεκαθαρίσει πού μπαίνεις και μετά γενικώς φροντίζεις να κρατάς πάντα 46 πόντους, στη καλή μεριά 4 μισά ποδαράκια και μετά σε 3 πόντους κάνεις τη πλεξούδα, 4 και 3, 4 και 3 συνέχεια. Στη πίσω πλευρά επειδή στα άρριχτα μπορεί να μπερδευτείς λίγο για το πού μπαίνεις εκεί στο σημείο της πλεξούδας, μέτρα παντα στο σύνολο 46 να πλέκεις, 4 πανω απο τα μισά ποδαράκια (αυτό είναι εύκολο) και 3 πάνω απο τις πλεξούδες. Αν χρειαστείς κάτι εδώ είμαι, Μαίρη

      Delete
  9. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΤΕ 1 ΜΠΛΟΥΖΑ 1 ΖΑΚΕΤΑ Κ ΚΑΤΣΕς Κ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ''ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ''

    ReplyDelete
  10. Kαλησπέρα, μπλούζα ανεβάζω μάλλον αύριο και ζακέτα σε λίγο, το άλλο που λές τι είναι κάλτσες?

    ReplyDelete
  11. ναι καλτσες...σας ευχαριστουμε για την υπομονη σας...κ συγνωμη για τα τοσα που ζηταω...μακαρι να μαθω το κολπο στο πλεξιμο (βελονακικ βελονες)...κ να μαθω σιγα σιγα κ να βλεπω σχεδια απο μονη μου αλλα δυστυχωσ δε μας μαθαινουν εκει λογω λογω της πολυκοσμιας κ το οτι εκει ειναι ολες εμπειρες κ δεν υπαρχει συγκεντρωση γιατι μολις πανε να σου εξηγησουν για μια απορια που χεις εσυ...τσουπ πεταγονται αρκετα ατομα κ βγαζουν κ αυτα αποριεσ ...κ μενεις εσυ πισω ...κ τα αομα αυτα εχουν λενε κ δικα τουσ καταστηματα απλα ερχοντα για παρεα να περναει η ωρα...καλα κανουν αλλα δεν γινεται τιποτα ....τελοσπαντων.αν με τον καιρο μπορειτε να μασ μαθαινετε τα κολπα για να φταχνουμε μπλουζες κ καρεδακια...σαν μαθημα...γιατι μονο απο δω ελπιζω...ξερω τα βηματα αλλα ας πουμε θελω να κοιτας ενα ρουχο κ να το φτιαχνεις...π.χ το πορτοφολι με το grunny to motif φαινεται πολυ ευκολο αλλα οταν δεν υυπαρχουν λογια για να δεις κ να ακολουθησεις βημα βημα ,τελικα αλλιως ειναι τα βηματα... κ πιστευω να μαθω γιατι το λατρευω πραγματικα...οπως κ τα καρεδακια.....να μεσυγχωρειτε καλο βραδυ

    ΥΓ: Κ ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝΕ Κ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΛΕΞΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑ.....''ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ''

    ReplyDelete
  12. Σπυριδούλα είσαι τρέλλα, γέλασα με το υστερόγραφο για τους άντρες, δεν είμαι σίγουρη τι σκέφτονται οι άντρες, αν κρίνω απο τον δικό μου τον βλέπω ψύχραιμο απλά γιατί το πλέξιμο είναι μανία, σου μιλάνε κι εσύ μετράς την ώρα που αυτοί θέλουν τη προσοχή σου όταν λένε κάτι, τα παιδιά μου μεγάλα πιά ίσως στην ηλικία σου με βλέπουν παντού με μαλλιά, να φωτογραφίζω, να γράφω , τους φωνάζω για βοήθεια πολύτιμη, δεν μπορώ να πώ συμπαραστέκονται αλλά....για να λέμε την αλήθεια οσοι ασχολούνται με μια τέχνη , ένα χόμπι το κάνουν γιατί περνάνε καλά μεσα απο αυτό έτσι κι εσύ και μη στεναχωριέσαι, κάνε απλά σχέδια γαι να σπάσει το χέρι σου, πχ το πορτοφόλι με τα granny υπάρχει βήμα βήμα , είναι το ίδιο με το μοτίφ γαι πλεκτή κουβέρτα , μπές εκεί στις δημοφιλείς αναρτήσεις και πλέξε 4 μοτίφ, απλά εκεί το έχω όλο ένα χρώμα, στο πορτοφόλι πλεκεις το ίδιο αλλά σε κάθε κύκλο αλλάζεις χρώμα,μετά έχω και βίντεο και ανάρτηση για το πώς ενώνονται τα μοτίφ είναι απλό θα το καταφέρεις σίγουρα. Τώρα ετοιμάζω βιντεάκια για όλες τισ βασικές πλέξεις, ελπίζω να βοηθήσουν, χάρηκα που μιλήσαμε, καληνύχτα

    ReplyDelete
  13. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΧΑΡΗΚΑ Κ ΕΓΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ..ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ Κ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ''ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ''
    :)

    ReplyDelete
  14. καλησπερα.να σε ρωτησω κατι?αν θελουμε να αυξησουμε το μεγεθος, γιατι απ οτι καταλαβαινω με το 100αρι μαλλι σου βγαινει γυρω στους 30 ποντους η τσαντα, αυξανουμε τις αλυσιδες ελευθερα η πρεπει να χουμε συγκεκριμενα πολαπλασια?
    Σε ευχαριστώ πολυ
    Ιουλία

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σας λοιπον αν θελουμε να αυξησουμε το μακρος της τσαντας τι κανουμε , πρωτον εμενα βγαινει ακριβως οπως το λες 30 ποντοι τα φαρδος της, το σχεδιο εχει πλεξουδες οι οποιες χρειαζονται 3 μισα παδαρακια και διπλα τους υπαρχουν 4 μισα ποδαρακια , , αν αυξησεις λοιπον ή θα κανεις μεγαλυτερα τα ισια κομματια στις δυο ακρες , θα προσθεσεις εκει αντι 4 μισα ποδαρακια που υπαρχουν αναμεσα στις πλεξουδες ας πουμε 8 και 8 στις ακρες , αλλιως θα πρεπει να αυξησεις μια πλεξουδα δηλαδη θα βαλεις 3 μισα ποδαρακια που αρειαζεται η πλεξουδα συν 4 μισα ποδαρακια για ακρη δηλαδη 7 αλυσιδες παραπανω στην αρχικη σου αλυσιδα, αντι 48 αλυσιδες πλεξε 55 αλυσιδες ελπιζω να μη σε ζαλισα , ξαναρωτα με αν κατι δεν το λεω καθαρά, φιλιά!

      Delete
  15. πολυ πολυ πολυ πολυ κακη περιγραφη.για καποιον που δεν ξερει να πλεκει δε βγαζει κανενα νοημα.
    εγω πλεκω χρονια κ δυσκολευτηκα πολυ να καταλαβω τι θελεις να τους πεις.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολυ πολυ στεναχωριεμαι να μη μπορω να εξηγησωω σωστα , φιλε , φιλη δειξε κατανοηση , πολλες φορες το γραψιμο ειναι δυσκολο κι εγω που πλεκω σου λεω οτι δεν έβγαζα ευκολα τα γραπτα σχεδια αλλα επεμενα πολυ και στο τελος το μπορεσα αλλα εχω φιλη που πλεκει χρονια και δεν μπορει καθολου να διαβασει σχεδια περιοδικων , προτιμα να εχει μπροστα της το πλεκτο και να το αντιγραψει αλλα ειναι στο τελος απλο, η αληθεια πρεπει να εισαι εξοικειωμενος με τα γραπτα σχεδια αλλιως μπερδευεσαι, θα χαρω να σου διευκρινισω ξανα κατι που μπορει εγω να το λεω ισως πολυ αναλυτικά, τι δεν καταλαβες απο αυτα που γραφω πες μου , φιλιά πολλα!

      Delete
  16. Καλησπέρα! Θελω πολύ να πλέξω αυτήν την τσάντα. Προσπάθησα 3 φορές, αλλά έχω κολλήσει στην πέμπτη σειρά, στη δημιουργία της πλεξούδας. Δεν καταλαβαίνω το εξής σημείο στις οδηγίες:
    "Πλέξτε μισά ποδαράκια στα τρία άριχτα γαιτανάκια (μαζί με τις 2 αλυσίδες είπαμε έχουμε 4 μισά ποδαράκια) και τώρα αφήστε το πρώτο φουσκωτό ποδαράκι και κάντε ένα ποδαράκι στο επόμενο φουσκωτό μισό ποδαράκι (έτσι στρίβει η πλεξούδα) μπαίνοντας απο εμπρός όπως πριν, απο δεξιά προς αριστερά.
    Μετά κάντε μια αλυσίδα και τώρα πλέξτε ένα ποδαράκι στο μισό ποδαράκι που άφησατε στα δεξιά σας οπότε έχετε κάνει το σταύρωμα". Ένα βίντεο σίγουρα θα βοηθούσε! Φωφώκα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φωφωωκα μου αυτο πρεπει να το κανω βιντεακι και δεν προλαβα γιατι ειναι λιγο ιδιαιτερο το σχεδιο, λοιπον αν εκανες τη σειρα 3 τοτε καταφερες να μπεις οπως δειχνει η φωτογραφια ? οχι στη τρυπουλα της θηλειας αλλά στο μπαστουνακι το ορθιο της κατω σειρας εεε? τοτε καταφερες το φιουσκωμα δηλαδη το ισιο μερος της πλεξουδας, αν αναι ...τοτε στη σειρα5 κανουμε το σταύρωμα και τοτε εχεις τις 2 αλυσιδες που επλεξες στο τελος της σειρας 3(= ι μισο ποδαρακι), πλεκεις λοιπον 3 μισα ποδαράκια και τωρα ....εχεις στην απο κατω σειρα 2 ισια φουσκωτα και εσυ θα πλεξεις πρωτα πανω στο αριστερο οπως το κοιτας (παραβιαζοντας λιγο δηλαδη κανει ενα στραβωμα) μετα μια αλυσιδα και μετα θα πλεξεις πανω στο δεξι φουσκωτο οποτε θα γινει το χιαστι, μηπως ετσι ειναι λιγο πιο καθαρο το τι θα κανεις, αν οχι ξαναρωτα με δεν πειραζει οσοσ θες...φιλιά

      Delete
  17. Μαίρη μου,
    Πού και πώς ράβουμε τα χερούλια στην τσάντα?
    Επειδή η φωτό δεν δείχνει την επάνω μεριά της τσάντας, υπάρχει κάποιο κούμπωμα ή είναι ανοιχτή?
    Φιλιά Μάρω

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου ...λοιπον τα χερουλια αφου τα γεμισουμε και τα ραψουμε να κλεισουν , τα ραβουμε στην εξω μερια της τσαντας , αν μεγαλωσεις τη φωτογραφια φαινεται ...., πατα την ακρη του λιγο να μην εξεχει εκι πολυ το γεμισμα και ραψε ενα κομματι 2χ2 εκατοστα σαν τετραγωνο γυρω γυρω, φιλια πολλα!

      Delete
    2. Μπορεις να βαλεις ενα μεγαλο κουμπι στη μια μερια της τσαντας και στην αλλη ενα μικρο κομματι πλεγμενη αλυσιδα ...διπλο να γινει σαν θηλεια και να κλεινει!

      Delete
  18. Γεια σας και να είστε καλά! Εγω πλέκω αυτη τη στιγμη πλαϊνα κουρτινακια για την κουζίνα με μια ωραία πλέξη που βρήκα με ενα σχετικά μεσαίο νημα σε πάχος με 3,5 βελινάκι. Το κακο ειναι οτι οσο και αν πρόσεχα το κουρτινάκι βγαίνει απο την μια πλευρά πιο φαρδύ και κρεμάει λίγο... Μπορώ να το σώσω κάπως? Σας ευχαριστώ πολύ.

    ReplyDelete
  19. Γεια σου φιλεναδα , να σου πω αν αρχισες με αλυσιδα λιγο σφιχτη ας πουμε , μετα το σχεδιο χαλαρωνει και στην αλλη πλευρα καταληγει πιο φαρδυ....να σου πω ισως το σωσεις στο σιδερο, , σιδερωσε ανοιγοντας...τραβωντας τη στενη πλευρα και σιδερωσε προσπαθωντας να κλεισεις λιγο τη φαρδια πλευρα, πες μου αν σου βγηκε , φιλια!

    ReplyDelete

I will be very glad to read your comment!