Thursday, February 14

Φεβρουάριος


Ο μήνας μπήκε με μια παράξενη αίσθηση, όχι κακή κατ’ ανάγκην αλλά ούτε και καλή. Οι αλκυονίδες φώτισαν τον ουρανό μας, τα χρώματα έγιναν λαμπερά γύρω μας και για λίγο μας ξεσήκωσαν σαν νάταν κοντά το καλοκαίρι, ψευδαίσθηση! Αυτός ο μήνας είναι ένας ενδιάμεσος μήνας, σαν να μην περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο απο αυτόν, είναι η καρδιά του χειμώνα ακόμη, του χειμώνα που έγινε πια δυσβάσταχτος.  

Πού  είναι η θαλπωρή άλλων χρόνων με τη περισευάμενη ζέστη σ’ όλο το σπίτι? Τότε που ο καυστήρας έκαιγε μέρα νύχτα, τώρα....βάλε και μια  δεύτερη ζακέτα, έτσι λεπτά ντυμένη θα κυκλοφορείς? Σε λίγο θα κινούμαστε στο σπίτι ντυμένοι σαν να είναι να πάμε γαι σκι, αλλά πάλι καλά, Δόξα τω Θεώ λέμε, να μη φτάσουμε σαν τον Δόκτορα Ζιβάγκο, να καίμε τα έπιπλά μας στο τζάκι, ας μην πώ τί άλλο έπαθε  το σπίτι του Δόκτορος στη ταινία, δεν θάθελα το σχόλιο του μήνα να προκαλέσει φόβο!
 
Η εικόνα των ελλήνων να ποδοπατιούνται στην ουρά για λίγα δωρεάν λαχανικά που μοίραζαν αγρότες έξω απο το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, θλίβει τη ψυχή. Εκλεισα τη τηλεόραση, η εικόνα ήταν ισχυρή, έμεινε στο μυαλό μου ο λυγμός μιας κυρίας και το παράπονό της, αυτά ήταν αληθινά, δεν ήταν ταινία και σαν 

αληθινά με στεναχώρησαν. Πλέξιμο, κέντημα, διάβασμα, μαγείρεμα (όλα έχουν ένα κοινό, γίνονται εντελώς δωρεάν στο σπίτι), έτσι γλυκά θα περάσει ο χειμώνας και δεν είναι καθόλου λίγα αυτά. Οτιδήποτε δημιουργικό κινητοποιεί τον άνθρωπο κι ας μην αποφέρει κέρδος η δημιουργία του, εξάλλου τί απέμεινε να αποφέρει κέρδος σήμερα;

 
Για όσους είναι έτοιμοι, ευδιάθετοι για γλέντια ας μην ξεχνάμε, είναι ο μήνας του Αγίου Βαλεντίνου,  Love is in the air, η αγάπη είναι στον αέρα όλο το χρόνο αλλά στις 14 του μήνα έχει τη τιμητική της εορτή. Γιορτάστε την ή αγνοήστε την, είναι πια καιρός να κάνει ο καθένας ότι του αρέσει, χωρίς πρέπει.
Για τους crafters είναι μια αφορμή να πλέξουν καρδούλες, να δημιουργήσουν με το διάσημο σχήμα της πολλά, μέχρι κέικ σε σχήμα καρδιάς. Η αγάπη ζεσταίνει τη καρδιά, θα ήταν βολικό να μας ζέσταινε και το σώμα, αλλά φευ!Σταματώ εδώ για τη ζέστη-σίγουρα έίμαι μια κρυωνιάρα, αδημονώ να έρθει το καλοκαίρι, μην πω να ήταν συνέχεια καλοκαίρι. 


Και μη ξεχνάμε τις Απόκριες, εκτός απο γλέντια είναι ωραία αφορμή να γελάσουμε με έξυπνα μασκαρέματα, να βγούμε λίγο έξω απ’ το εαυτό μας, να ξεδώσουμε σε σπίτια, σε μαγαζιά. Το αληθινό κέφι, αυτό που με μεράκι βγαίνει απο μέσα σου, είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με τα χρήματα, όχι απόλυτα τουλάχιστον ή για να το πώ αλλιώς, δεν συνεπάγεται ότι όποιος έχει πολλά χρήματα έχει και το κέφι και τους φίλους τους σωστούς δίπλα του για να γλεντήσει. Ο Ωνάσης πήγαινε συχνά στη Μύκονο και κάθονταν με τους απλούς ψαράδες που τα πίνανε στα καφενεία και χόρευε μαζί τους, εκεί αισθανόταν απλός και μοιράζονταν μαζί τους τα μερακλίδικα γλέντια τους.
Πολύ καλό μήνα σας εύχομαι με ευχάριστες ειδήσεις!

No comments:

Post a Comment

I will be very glad to read your comment!