Saturday, May 17

Η ώρα του φασκόμηλου...


Φασκόμηλα ανθισμένα






Καλή σας μέρα , καλή Κυριακή!
Τί όμορφη, ηλιόλουστη και ζεστή μέρα σήμερα!
Η Ανοιξη μας ήρθε αλλά......εγώ... κρυώνω ...ειδικά τα βράδυα, άλλωστε οι βροχές δεν μας ξεχνάνε και ο ήλιος δεν ζέστανε ακόμη τα σπίτια μέσα και έτσι στον καναπέ κουλουριάζομαι κάτω απο τη κουβερτούλα μου τη μικρή για να  ξεκουραστώ στη ζέστη της! Αχ ! πού είσαι καλοκαιράκι !

Βλέπω τις ημερομηνίες και αναρωτιέμαι πόσες μέρες έχω να κάνω ανάρτηση ...πώ πώ , ξέφυγα απο τα συνηθισμένα μου αλλά έχω δικαιολογία και μάλιστα σοβαρή, άνθισαν τα φασκόμηλα και κόψαμε μια πρώτη ποσότητα και έπρεπε να τα ξεχωρίσουμε φύλλα απο άνθη και  κοτσάνια. Αυτό σημαίνει ώρες πολλές δουλειάς και όμορφης και δύσκολης μαζί. 

Ομως δεν έμεινα και χωρίς πλέξιμο ...ένα καλάθι που είχα αρχίσει πολύ καιρό πριν, τέλειωσε , ντύθηκε με εκρού βαμβακερό ύφασμα και εμπριμέ μπορντούρα και ψάχνει να βρεί πού θα τοποθετηθεί .



Αραγε θα γίνει ένα βάζο για τις κίτρινες λεβαντίνες που κούρεψα και θα τις αφήσω εκεί να ξεραθούν σιγά σιγά?







Η  θα μπεί στο μπάνιο και θα γεμίσει τα αγαπημένα μικροπράγματα όπως ένα βιβλίο, τα πινέλα και το ρούζ, κοκκαλάκια, και χίλια δυό άλλα..στ' αλήθεια, πόσα πολλά μας χρειάζονται  ?





 


Η πλέξη του είναι απλή, πλέκεις ένα πάτο όπως έχω δείξει και στο παλιό καλάθι μου   Καλάθι με βελονακι  και μετά πλέκεις ένα ποδαράκι και ένα άρριχτο γαιτανάκι στην ίδια θηλειά και αφήνεις την επόμενη θηλειά άπλεκτη, είναι η πλέξη της μπεζ τσάντας της καλοκαιρινής και έχω και βιντεάκι σε αυτή την ανάρτηση.Είναι  πολύ εύκολη και γρήγορη, θέλει απλά ένα χοντρό βαμβακερό νήμα σαν κορδόνι και βελονάκι νούμερο 5 ή 6 και όρεξη για καθησιό, κουβεντούλα και πλέξιμο!


Ομως δεν σας τέλειωσα για τα φασκόμηλά μας , είναι μαγεία η φύση και παρά το μεγάλο κόπο σε γοητεύει και σε ηρεμεί.

Γέμισε η μεθυστική μυρωδιά των μωβ λουλουδιών του όλο το χώρο, τα δε φύλλα του πραγματικά ένα θαύμα της φύσης ...βελούδινα στην αφή , σαν χαραγμένα απο τεχνίτη μεγάλο οι ραβδώσεις τους και με άρωμα χαρακτηριστικό μόλις τα τρίψεις λίγο και απο ιδιότητες .....πολλές και ευεργετικές για τον άνθρωπο!






 Γέμισε το τραπέζι κασόνια με λιλά φασκόμηλα και με καφεδάκι ελληνικό και ωραία μουσική δουλεύουμε με πονεμένη πλάτη αλλά με κέφι!





Την επόμενη φορά ...που δεν ξέρω πότε θα είναι γιατι το θυμάρι είναι ανθισμένο και πρέπει να κοπεί θα σας δείξω τα κατορθώματά μου και τη μάχη της ραπτομηχανής μου με τα τσουβάλια!!

Το τσουβάλινο ύφασμα που έγινε ιπτάμενο συρτάρι....κουκούλα στο τρέηλορ ...και άλλες ιστορίες .....ήδη θα με περάσατε για τρελλή με αυτά που λέω αφού κι εγω που με διαβάζω λέω ...τί γράφεις? Ομως θα μιλήσουν οι εικόνες!


Εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο βράδυ άλλωστε μοιάζει με Γιουροβίζιον σήμερα , ένα θέαμα λοιπόν το εκλογικό αποτέλεσμα και θέλει πατατάκια, φυστίκια , αναψυκτικά και κρασί να το απολαύσουμε........!