Sunday, July 28

Βυσσινάδα σπιτική της Ελισσώς !



 Αυτή η βυσσινάδα είναι συνταγή της πεθεράς μου της Ελισσώς ή Ελλσώς   - το γιώτα δεν ακουγόταν, το έτρωγαν -   και την κρατώ όπως και όλες τις συνταγές που μου δίνουν όλες οι καλές νοικοκυρές που φτιαχνουν όμορφα πραγματα, στο δε βιβλίο μου τις γραφω στον τίτλο με το όνομα της κάθε μιάς πχ... Βυσσινάδα Ελισσώς, Γλυκό Φράουλα κυρίας Λευκής, έτσι και τις θυμάμαι καλύτερα και τιμώ τη κάθεμιά.

Υλικά

3 κιλά βύσσινα
3 κιλά ζαχαρη ( εγώ βάζω 2,5 )
3 κουταλιές σούπας λεμόνι στο τέλος

Πλύντε  τα βύσσινα, πετάξτε τα κοτσάνια μετά βάλτε τα σε μια κατσαρόλα και σπάστε τα με ένα μπουκάλι  ή με τα χέρια φορώντας γάντια να μη βαφτείτε, πρέπει να μισολειώσουν και αφήστε τα έτσι να βγάλουν όλα τα υγρά τους για 24 ώρες, στο ψυγείο καλύτερα επειδή έχει ζέστη.

Μετά περάστε μέσα απο τουλπάνι , εγώ χρησιμοποιώ ύφασμα γάζα, βάζω εκεί ένα μπρίκι μίγματος τη φορά και με το χέρι στίβω όπως το σφουγγαρόπανο για να βγεί όλο το ζουμί χωρίς να περάσουν ούτε κουκούτσια , ούτε σάρκα καθόλου.

Αφού έχετε πιά όλο το ζουμί του βύσσινου στην κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη, στην αρχή βάλτε τη φωτιά σας χαμηλά να λειώσει καλά η ζάχαρη , μετά δυναμώστε να πάρει βράση και κατόπιν σιγοβράστε,ξαφρίζετε όσο μπορείτε και βράστε  μέχρι να δέσει και να γίνει ένα ωραίο σιρόπι συμπυκνωμένο, προς το τέλος προσθέστε το λεμόνι και σβήστε τη φωτιά

 Αφήστε να κρυώσει και βάλτε το σε αποστειρωμένα βάζα .

 Σερβίρετε βάζοντας δυό -τρία δαχτυλα σιροπιού στο ποτήρι και προσθέτοντας νερό ώς επάνω, ανακατέψτε πολύ καλά , βάλτε και λιγα παγάκια .

Ειναι πιστεύω ότι καλύτερο να πιεί κανείς, τα βύσσινα έχουν πάρα πολλές καλές ιδιότητες και είναι ένας σπιτικός χυμός που διατηρείται καιρό χωρίς συντηρητικά και το καλύτερο δροσιστικό για να κεράσουμε  τους φίλους μας.

Στην υγειά σας κορίτσια!







Wednesday, July 24

Καλοκαίρι και 15




 Καλοκαίρι και 15 κάπου εκεί , ζέστη, θάλασσα, ποδήλατα..

Στο μικρό εξοχικό δαιμέρισμα μιας απλής πολυκατοικίας μπροστά στη θάλασσα, η μαμά  αφού δεν είχαμε σχολείο  μας έβαζε να κάνουμε διάφορες δουλειές, να πλύνουμε το πρωί το μπαλκόνι, μαθαίναμε να σιδερώνουμε, να πλένουμε ρούχα στο χέρι, τρίβοντας καλά στη παλάμη τα πιο λερωμένα σημεία,μας έστελνε  να πάρουμε ψωμί απο το φούρναρη που κόρναρε δυνατά καθώς έφτανε με το φορτηγάκι του. Αργότερα κατεβαίναμε για λαχανικά στη μικρή καλύβα του μπαρμπα Γρηγόρη τη σκεπασμένη με  καλάμια , που είχε το διπλανό χωράφι και καλλιεργούσε απο όλα, πηγαίναμε με τη μαμά και διάλεγε μέσα απο τα ξύλινα τελάρα,  ντομάτες, πιπεριές για γέμισμα... μουρμουρίζοντας λίγο αν δεν τα έβρισκε της αρεσκείας της.

Καλοκαίρι και βελονάκι με τη γιαγιά , είχαμε και τις δυό γιαγιάδες μαζί , να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με μας τα παιδιά, δεν ξέρω κι εγώ πόσες δανέζικες πολυθρόνες που γίνονταν κρεβάτι , άνοιγαν το βράδυ και πόσα εκστρατείας, για να μας χωρέσουν.
Καλοκαίρι με τις δυό γιαγιαδες να κάνουν αμμόλουτρα και να συναγωνίζονται ποιά θα αντέξει περισσότερο θαμμένη στην άμμο, να λιώνουν στον ιδρώτα για το καλό της διαθερμίας. Τον λάκκο οφείλαμε να ανοίξουμε εμείς τα παιδιά απο νωρίς το πρωί, με ειδικά φτιαγμένα απο ξυλουργό φτιαράκια,  για να τον δεί ο ήλιος και να στεγνώσει καλά η άμμος και μετά έρχονταν κουτσαίνοντας,  έμπαιναν  και στη θάλασσα στα ρηχά, ακολουθούσε αργό άλλαγμα μαγιώ όπου με την αδελφή μου κρατούσαμε την πετσέτα ώς πρόχειρο παραβάν και έπειτα κάθισμα στο λάκκο, η μιά γιαγιά που έπασχε απο το πόδι της καθιστή στο λάκκο , να τη σκεπάζουμε με καφτή άμμο ώς τη μέση  η δε άλλη , ένα καπέλο σαν σημαδούρα στην άμμο ίσα ίσα να μη σκοντάφτει κανείς επάνω της , ξαπλωμένη , σκεπασμένη ώς το λαιμό. Μετά δε το αμμόλουτρο ξέρετε...όχι μπάνιο, να μη φύγει η ζέστη απο το σώμα . Και να ξερνάει η άμμος σιγά σιγά παντού, στα σεντόνια , στα μωσαικά κριτς κριτς και σκούπιζε καλά την άλλη μέρα , μουρμούριζε η μαμά αλλά τις άντεχε!

Καλοκαίρι και να το  βλέπεις να ξημερώνει  μέσα απο τα στόρια τα κατεβασμένα ώς τη μέση  για να έρχεται η δροσιά του πρωινού.

Καλοκαίρι και παρέα , παραμυθένια,  κορίτσια και  αγόρια.Στο διπλανό διαμέρισμα μια  όμορφη κοπέλα λίγο μεγαλύτερη απο μένα που νοίκιασαν για μια χρονιά , μας έμαθε να κάνουμε λουλουδάκια με χάντρες και χάλκινο συρματάκι. Μαγεία πού έβγαζαν αυτά τα λουλουδάκια, είχα τρελλαθεί να αγοράζω χάντρες , να προσπαθώ να περάσω το συρματάκι δυό και τρείς φορές απο την ίδια σειρά και να γίνεται μια τέλεια τουλίπα.
Καλοκαίρι και ποδήλατα, αναγνωρίζαμε τον καθένα απο το ποδήλατό του οταν το βλέπαμε παρκαρισμένο κάπου, εγώ είχα ένα όμορφο Peugot αγωνιστικό σε πετρόλ χρώμα. Το απόγευμα η παρέα μαζευόταν σιγά σιγά καθώς σουρούπωνε , κουβέντα, έπεφταν ιδέες - να πάμε ως εκεί με τα ποδήλατα, -μαμάαα... θα φύγουμε , φωνάζαμε προς το μπαλκόνι για να μη μας ψάχνουν.
Καλοκαίρι και τιραντέ φορέματα, σουράτα, αεράτα με Χ στη πλάτη , τσόκαρα ξύλινα, ήταν το απαραίτητο πατούμενο της εποχής μου και για τα δύο φύλα. Μπορεί να ήταν βαριά, να έκαναν θόρυβο- ίσως και γι αυτό να μας άρεζαν- τα τσόκαρα ειδικά τα φθαρμένα και σε συγκεκριμένο χρώμα ήταν το σήμα κατατεθέν για τον καθένα μας.

Το κολύμπι με τις ώρες ήταν αχορτασιά για μας και τί άγχος, πώς φαίνομαι με το μαγιώ, ήταν η ηλικία που όλα σου φαίνονταν λίγο παραπάνω στο σώμα σου, η κοιλιά λίγο φουσκώνει, οι γλουτοί λίγο εξέχουν, το χειρότερο ήταν η σύγκριση με τη φιλενάδα  με το όντως τέλειο σώμα, νικημένη για πάντα! Αλλά αυτό δεν σήμαινε οτι η κάθε μία δεν είχε το θαυμαστή της απο την παρέα.

Καλοκαίρι και μπουκάλα ! Εχετε παίξει αυτό το παιχνίδι? Αλλά ξέρετε, με τον όμορφο λίγο αθώο τρόπο που έφερνε δυό χείλη κοντά, έκανε τη καρδιά να χτυπά τόσο γρήγορα παρακολουθώντας πού θα σταθεί το στόμιο του μπουκαλιού, τα μάγουλα κόκκινα και ναί το μπουκάλι δείχνει το σωστό αγόρι και ναί με φιλάει, με φιλάει σημαδεύοντάς με για πάντα! Γιατί αυτό το φιλί έχει τη δική του γωνιά στο αρχείο του μυαλού, δεν είναι ίδιο με κανένα ξανά, το τέλος της παιδικής ηλικίας, το φύσημα στο στήθος του πρώτου έρωτα !

Καλοκαίρι και ντισκοτέκ, μία και μοναδική και εκεί τα πρώτα  μικρά ξενύχτια , μπλούζ που σε φέρνουν κοντά στον άλλο, Pink Floyd, Adamo, Cristofle..., πάρτυ... δεν θα ξεχάσω ένα σπίτι  με κήπο και ιτιές κλαίουσες όπου περάσαμε ονειρεμένα σε ένα πάρτυ.

Καλοκαίρι και φωτιές στην άκροθαλασσιά τα βράδυα , μπροστά στα σπίτια μας, να βλέπουν κι οι μαμάδες αν και όταν η νύχτα ήταν αφέγγαρη δεν έβλεπαν τίποτε. Ολη μέρα μαζεύαμε ξερόκλαδα, καλάμια για να αντέξει ώρα η φωτιά.

Καλοκαίρι και αναμνήσεις για πάντα , ένα δώρο μέσα στη καρδιά, εγώ το έχω στη δική μου , εύχομαι όλοι οι άνθρωποι και τα παιδιά του σήμερα να κρατήσουν μέσα τους τόσο καθαρές , γλυκιές αναμνήσεις, συντροφιά για όλα τα χρόνια τους μέχρι να γεράσουν !

Καλό καλοκαίρι !





 






Sunday, July 21

Φρέσκο , φρέσκο βραβείο !













Η όμορφη Σταματία και το μαμά και όχι μόνο απο το νησί των ιπποτών μου έστειλε βραβείο , πολύ χαίρομαι  , ειναι πάντα ωραίο να παίρνεις δώρα , βραβεία και να μιλάς με ανθρώπους που δεν τους εχεις δει απο κοντά αλλά εχεις μια σχέση μαζί τους φιλική και όμορφη που βασίζεται σε κοινά ενδιαφέροντα .

Απαντώ στις ερωτήσεις

1 Tο αγαπημένο μου φαγητό   Κοτόπουλο ψητό  κινέζικο με κρεμμύδια, ανανά και ρύζι ατμού
  .
2 Δεν μου αρεσει στους ανθρώπους Να ειναι αγενείς

3 Μου αρέσει οι άνθρωποι που κάνω παρέα Να έχουν χιούμορ, να μην είναι κακοί κουτσομπόληδες

4 Με ηρεμεί  Να έχω χρόνο δικό μου  ή και να είμαι με κόσμο που δεν θέλει την αποκλειστική προσοχή μου

5 Αγαπώ πολύ  Τους κοντινούς μου ανθρώπους και τα σκυλιά

6 Με τσαντίζει Η αρνητικότητα, ο εξυπνακισμός του τα ξέρω όλα

7 Δεν θα αποχωριζόμουν  ποτέ (αντικείμενο) Μια εικονίτσα του Αγίου Νεκταρίου που τη βρήκα , δεν την αγόρασα

8 Οταν ήμουν μικρή μάζευα αφίσες Διάφορα συγκροτήματα , ότι είχε η Μανίνα και η Κατερίνα

Θα χαρίσω αυτό το βραβείο σε τρία blog

1   Στην Ελεάννα και το Tuptorial

2 Στην Σοφία και το  Τίποτα δεν πάει χαμένο

3 Στην Μαρία και το Per Mano

Σταματία μου ευχαριστώ πολύ, κορίτσια βραβευμένα σε σας η σκυτάλη, φιλιά πολλά  σε όλους που ελπίζω να είναι με το λάπτοπ στην παραλία !

Tuesday, July 16

Καλαθούνα πλεκτή ρομαντική!













Γειά σας κορίτσια αγαπημένα! Σήμερα θα σας δείξω άλλο ένα τρομερό μου δημιούργημα ( και τρομερό εννοώντας  το οτι τρόμαξα να το τελειώσω λόγω του αυχένα μου που με εμπόδιζε συνεχώς αλλά θεού και γιατρού βοηθούντος κατάφερα να πλέξω τη καλαθουνίτσα μου , ετσι να αισθανθώ ότι είναι καλοκαιράκι βγάζοντάς την βόλτα.




















 Το τί μας κάνει ευτυχισμένες τελικά είναι προσωπκή υπόθεση του καθενός και συνήθως είναι τα πιο απλά πράγματα, αν βέβαια αφήσουμε το ένστικτό μας να μας οδηγήσει και δεν υποκύψουμε στα κελεύσματα των πολλών status που πάνε να μας επιβάλουν τηλεοράσεις , διαφημίσεις , περιοδικά για το τρόπο ζωής μας. Δεν ειναι ανάγκη δική μου να ξοδέψω , να ταξιδέψω να κανω πολλά πράγματα απο αυτά που εννοούνται απαραίτητα στη ζωή μας, όχι ότι δεν μου αρέσουν αλλά η έλλειψή τους  δεν  με κάνει δυστυχισμένη. Το να έχω καθαρίσει λοιπόν το σπίτι μου, να μοσχομυρίζει , να εχω τον καφέ μου  στη σκεπαστή βεράντα μου με τις φρεσκοβαμμένες λουλακί γλάστρες μου , τα τζιτζίκια να  ακούγονται φωλιασμένα στα δένδρα τριγύρω, τα καινούργια μαξιλάρια που έραψα στις πολυθρόνες μου με ένα παλιό ύφασμα, το πλέξιμό μου ,είναι πολύ πολύ όμορφες στιγμές και εχω χωνέψει πια απο καιρό γιατί μεγάλωσα αρκετά ότι οι στιγμές είναι που δίνουν ευτυχία και σε απόλυτη διάρκεια δεν μπορεί να υπάρχει αυτό, αλλωστε  ήμουν πάντα τόσο αγχωμένη για το μέλλον και εξακολουθώ να είμαι αλλά έχω καταλάβει περισσότερο τώρα απο παλιά ότι δεν μπορώ να το καθορίσω  ή μπορώ έως  ένα σημείο, για να μη πώ και καθόλου κάποιες φορές , αυτή η γνώση ήταν παλιά αγχωτική , τώρα είναι εν μέρει λυτρωτική, δηλαδή προσπαθώ πάντα όσο μπορώ αλλά ώς ένα σημείο κι απο κεί και πέρα αφήνομαι ή τουλάχιστον προσπαθώ να αφεθώ.




















 Θέλω να κλείσω με μια φράση που ανέφερε η αγαπημένη  Κατερίνα στη χτεσινή της ανάρτηση  και η οποία είναι παρμένη απο την Σταυρούλα και με εκφράζει απόλυτα, σε αυτή τη ζωή τί θέλεις να είσαι? Θέλεις να είσαι η μέλισσα που ψάχνει παντού λουλούδια  ή η μύγα που ψάχνει παντού σκουπίδια?
Ας εστιάσουμε στα καλά με πιο πολλή δύναμη κι ας αφήσουμε να ξεθωριάσουν λίγο ακόμη τα γκρίζα.

  Πολλά πολλά φιλιά σε όλα τα όμορφα κορίτσια και τα σπίτια τους που είναι γεμάτα ωραίες φωτογραφίες , ανακαινίσεις, συμβουλές , συνταγές, μικρές ιστορίες ζωής, πίνακες, ντεκουπάζ, ιστορίες γέλιου και τόσα τόσα  άλλα και που  σε γεμίζει χαρά η επίσκεψη σε αυτά!

Σχέδιο πλεκτής καλαθούνας












Πλέξτε αυτή τη τσάντα με χοντρό νήμα σαν κορδόνι , βαμβακερό των 100 γρ.

 Πλέκουμε κυκλικά δηλαδή σε κάθε γύρο  δεν σταματάμε να γυρίσουμε προς τα πίσω αλλά συνεχίζουμε γύρω γύρω. Στην αρχή πλέκουμε εναν κύκλο που τον τετραγωνίζουμε σιγά σιγά σαν τα μοτίφ της γιαγιάς που κάνουμε για τις κουβερτες και αυτό είναι ο πάτος της τσάντας μας.

Πλέξτε 3 αλυσίδες και ενώστε με βουβό να σχηματιστεί δαχτυλίδι.

Πρώτος γύρος-  πλέξτε 3 αλυσίδες, πλέξτε 11 ποδαράκια μέσα στο δαχτυλίδι ( 12 ποδαράκια)

 Δεύτερος γύρος- πλέξτε 3 αλυσίδες , πλέξτε 1 ποδαράκι στην ίδια θηλειά, πλέξτε 2 ποδαράκια μαζί σε κάθε θηλειά απο τις επόμενες , ενώστε με βουβό στην τρίτη αλυσίδα  της αρχικής τρπλής αλυσίδας (24 ποδαράκια)

Τρίτος γύρος- πλέξτε 3 αλυσίδες, πλέξτε ποδαράκι στις επόμενες 2 θηλειές, * πλέξτε 5 ποδαράκια στην επόμενη θηλειά, ποδαράκι στις επόμενες 5 θηλειές*, επαναλάβετε απο * σε * άλλες 2 φορές, πλέξτε 5 ποδαράκια στην επόμενη θηλειά, πλέξτε ποδαράκι στις τελευταίες 2 θηλειές, ενώστε με βουβό στην τριτη αλυσίδα της αρχικής τριπλής αλυσίδας ( 40 ποδαράκια)

Τέταρτος γύρος- πλέξτε 3 αλυσίδες, πλέξτε ποδαράκια στις επόμενες 4 θηλειές, * πλέξτε 5 ποδαράκια στο μεσαίο ποδαρακι ακριβώς του γκρούπ των 5 ποδαρακίων της προηγούμενης σειράς, πλέξτε ποδαράκια στις επόμενες 9 θηλειές* , επαναλάβετε απο * σε * ακόμη 2 φορές , πλέξτε 5 ποδαράκια  στο μεσαίο ποαδαράκι απο το γκρούπ των 5 ποδαρακίων της προηγούμενης σειράς, ποδαράκια στις τελευταίες 4 θηλειές , πλέξτε 5 ποδαράκια  στο μεσαίο ποαδαράκι απο το γκρούπ των 5 ποδαρακίων της προηγούμανης σειράς , ενώστε με βουβο στην τρίτη αλυσίδα της αρχικής τριπλής αλυσίδας,  (56 ποδαράκια)

 Πέμπτος γύρος-πλέξτε 3 αλυσίδες, πλέξτε ποδαράκια στις επόμενες 6 θηλειές, *
πλέξτε 5 ποδαράκια μαζί στην επόμενη θηλειά, ποδαρακια  στις επόμενες 13 θηλειές*, επαναλάβετε απο * σε * ακόμη 2 φορές , πλέξτε 5 ποδαράκια  στο μεσαίο ποαδαράκι απο το γκρούπ των 5 ποδαρακίων της προηγούμενης σειράς, πλέξτε  ποδαρακια στις τελευταίες 6 θηλειές , ενώστε με βουβο στην τρίτη αλυσίδα της αρχικής τριπλής αλυσίδας,(72 ποδαράκια)

Εκτος γύρος-  -πλέξτε 3 αλυσίδες, πλέξτε ποδαράκια στις επόμενες 8 θηλειές, *πλέξτε 5 ποδαράκια μαζί στην επόμενη θηλειά, ποδαρακια  στις επόμενες 17 θηλειές*, επαναλάβετε απο * σε * ακόμη 2 φορές, πλέξτε 5 ποδαράκια  στο μεσαίο ποαδαράκι απο το γκρούπ των 5 ποδαρακίων της προηγούμενης σειράς, πλέξτε  ποδαρακια στις τελευταίες 8 θηλειές,  , ενώστε με βουβο στην τρίτη αλυσίδα της αρχικής τριπλής αλυσίδας,(88 ποδαράκια)

Εβδομος γύρος-  πλέξτε 3 αλυσίδες,πλέξτε ποδαράκια στο  πίσω μέρος   της κάθε θηλειάς( αυτό δημιουργεί μια τσάκιση ουσιαστικά και αρχίζει να τσακίζει  το σχέδιο απο τον πάτο  προς τα πάνω, δείτε το βιντεάκι μου στην ανάρτηση για τα πλεκτά καλάθια), ενώστε με βουβο στην τρίτη αλυσίδα της αρχικής τριπλής αλυσίδας,(88 ποδαράκια)

 Ογδοος γύρος-πλέξτε 3 αλυσίδες, πλέξτε ποδαράκια σε όλες τις θηλειές,
ενώστε με βουβο στην τρίτη αλυσίδα της αρχικής τριπλής αλυσίδας,(88 ποδαράκια)

Επαναλάβετε τον όγδοο γύρο άλλες 11 φορές μέχρι να φτάσετε στον γύρο 19

Εικοστός γύρος-  πλέξτε 3 αλυσίδες,πλέξτε ποδαράκια  στις επόμενες 15 θηλειές, πλέξτε 19 αλυσίδες στον αέρα, αφήστε άπλεκτες τις επόμενες 15 θηλειές, πλέξτε ποδαράκια στις επόμενες 15 θηλειές , ενώστε με βουβο στην τρίτη αλυσίδα της αρχικής τριπλής αλυσίδας,(88 ποδαράκια)

Εικοστός πρώτος γύρος-  πλέξτε 3 αλυσίδες,πλέξτε ποδαράκια  στις επόμενες 15 θηλειές, πλέξτε άρριχτα γαιτανάκια στα αλυσιδάκια που είχατε πλέξει στον αέρα ( χερούλι) , πλέξτε ποδαράκια στις επόμενες 31 θηλειές , πλέξτε άρριχτα γαιτανάκια στα αλυσιδάκια που είχατε πλέξει στον αέρα,, πλέξτε ποδαράκια στις τελευταίες 15 θηλειές, ενώστε με βουβο στην τρίτη αλυσίδα της αρχικής τριπλής αλυσίδας.

Εικοστός δεύτερος γύρος-  πλέξτε βουβά γαιτανάκια στο πίσω μέρος της κάθε θηλειάς σε όλες τις θηλειές της σειράς έτσι θα δημιουργηθεί ένα ωραίο τελείωμα, ενώστε με βουβό στην τελευταία θηλειά και ασφαλίστε το νήμα σας , τελειώσατε τη τσάντα!

Ράψτε σε όποιο ύφασμα σας αρέσει  το εσωτερικό μερος της τσάντας ( σε αυτη τη τσάντα έβαλα ένα εμπριμέ και ενα εκρού για να μη φαίνεται μεσα απο το πλέκτό το εμπριμέ και ανάμασά τους έβαλα λίγη βάτα  για να φουσκώσει λίγο και να στέκεται καλύτερα) και ράψτε και μία λωρίδα 3 πόντων   για να έχετε και ένα μακρύ χερούλι να την κρεμάτε στον ώμο. Οι οδηγίες για την επένδυση είναι οι ίδιες με την παλιά μου αναρτηση πλεκτη  τσάντα!

Καλή επιτυχία σε όποιον την προσπαθήσει, φιλιάκια απο εμένα και καλο καλοκαίρι !

Friday, July 12

Καλοκαιρινό πάρτυ!!!

Ημέρα χαράς σήμερα , γιορταζει η κόρη μου κι εμείς μαζί, γιορτάζει τα καλοκαιρινά της γενέθλια, γιορτάζει τη παράδοση της διπλωματικής της , γιορτάζει το καλοκαίρι που είναι ακόμη μπροστά!










































Το σπίτι απο χθές  σε όμορφη αναστάτωση, ψώνια , ετοιμασίες , μαγειρέματα, γλυκά !






















Η μουσική μας συνοδεύει απο το απόγευμα γλυκά, καθώς στρώνουν τα κορίτσια το μπουφέ , η μικρή μου που μεγάλωσε πιά και μια φίλη της που τα γενέθλιά τους πέφτουν μαζί και αποφάσισαν κοινό πάρτυ.





















Ετοιμοι? Τώρα θα σας πώ τα καθήκοντά σας!
-Ιγκορ στην εξώπορτα, Ρόμπυ  στο μπουφέ!






































Ο Ιγκορ στη πόρτα ξάπλα επι της υποδοχής!














 Εντάξει πιάστηκε λίγο και είπε να τεντωθεί!




















Ηταν μια μέρα χαράς , μέσα στο γκρίζο των ημερών που διανύουμε , μικρά διαλείμματα ....
 Σας φιλώ όλες εσάς που συνοδεύετε όμορφα το σεργιάνισμά μου στη μπλογκόσφαιρα  και σας εύχομαι πολλές ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή σας !