Monday, March 25

Μηλόπιτα



Δοκιμάστε αυτή τη μηλόπιτα είναι πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη, ξεροψήνεται ωραία και  μοσχοβολάει κανέλα και μήλο.  Οσο έχει ακόμη μήλα  είναι ένα γλύκισμα σπιτικό  και ελαφρύ.
Σας δίνω την κανονική δόση αν και εγώ κάνω τη μισή ακριβώς για ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκατοστών.


Υλικά:
4 αυγά
2  ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
1 μικρό φλυτζακάκι του καφέ κονιάκ
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 μπαίηκιν πάουντερ
7-8 μήλα, όχι ξυνόμηλα, αλλά ωραία νόστιμα σκληρά μήλα
3-4 ποτήρια αλεύρι να γίνει πολύ σφιχτό, πυκνό το μίγμα, να μη μπορεί να κινηθεί το μίξερ πλέον, τόσο σφιχτό γιατί θα μπούν πολλά μήλα που θα το υγράνουν καθώς θα ψήνεται.




Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια καλά να γίνουν μαρέγκα και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε λίγο και βάζουμε τους κρόκους μέσα στο μίγμα και μετά το σπορέλαιο, το κονιάκ, τη κανέλα και αφού έχουμε ανακατέψει το μπαίηκιν με το αλεύρι αρχίζουμε να ρίχνουμε  ανακατεύοντας καλά. Το αλεύρι δεν είναι μετρημένο ακριβώς, προσθέτετε σιγέ έως ότου δεν χωράει άλλο στο μλιγμα και με δυσκολία να κινείται η σπάτουλα μέσα σε αυτό.



Αφού λαδώσετε με σπορέλαιο το ταψί σας, βάλτε το μίγμα μέσα( με δυσκολία θα χυθεί, δεν πειράζει). Καθαρίστε τα μήλα όπως όταν τα τρώτε στα τέσσερα, και κόψτε τα λεπτές φετούλες, δείχνω στις φωτογραφίες πώς τα κόβουμε. Βάλτε τα στο μίγμα μπήγοντάς τα πολύ πυκνά το ένα δίπλα στο άλλο μην σας νοιάζει θα ψηθούν και μη βάλετε λίγα δεν θα γίνει νόστιμη. Δείτε στις φωτογραφίες  πόσο πυκνά μπαίνουν  οι φετούλες.
Ψήστε στους 180 βαθμούς στον αέρα  για 50 λεπτά -1 ώρα
Καλή όρεξη!

No comments:

Post a Comment

I will be very glad to read your comment!