Thursday, March 14

Κομψή πλεκτή τσάντα





Σύντομα θα αναρτήσω και τις οδηγίες πλεξίματος!

14 comments:

  1. Τι ωραία τσαντούλα! Περιμένω τις οδηγίες... Μ'αρέσει και το ύφασμα που έβαλες από μέσα! Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ να είσαι καλά, τώρα θα τις γράψω σε λίγο τις οδηγίες και θα τις ανεβάσω, να την δοκιμάσεις όταν έχεις χρόνο, φιλιά!

    ReplyDelete
  3. καλημέρα μόλις σε βρήκα!!Μπράβο τα ξερεις στα ελληνικα...εγω μονο στα αγγλικα πλεκω...δεν ξερω τις ελληνικες ορολογίες.....βΆΛΕ BLOGLOVING γιατι θα σε χάσουμε!!!!!φιλάκια

    ReplyDelete
  4. ΥΠΕΡΟΧΗ...ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΡΗΓΟΡΑ... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου, έχω γράψει τις οδηγίες, μπές στις ετικέτες μου επάνω στο crochet και θα τις βρείς, ότι χρειαστείς μη διστάσεις να με ρωτήσεις, φιλιά Μαίρη.

      Delete
    2. κανω μαθηματα πλεκτικης κ ειμαι πρωταρα.βλεπω τοσα σχεδια κ απογοητευομαι γιατι μου φαινονται δυσκολα..καταφερα κ εκανα την καρδια παντως..οτι χρειαζομαι θα σας ρωταω ..''σπυριδουλα''καλο βραδυ

      Delete
    3. Γειά σου, η τσάντα δεν είναι δύσκολη έχει 2 βελονιές μία στην καλή πλευρά και μία στην ανάποδη, η δυσκολία είναι στις πλεξούδες, εκεί αν καταλάβεις πού πρέπει να μπαίνεις τότε θα σου φανεί εύκολο. Πιό εύκολο είναι το μικρό τσαντάκι θα ανεβάσω σύντομα γραπτές οδηγίες. Κάνω κι εγώ σεμινάρια πλεκτικής είμαι Θεσσαλονίκη δεν ξέρω πού είσαι εσύ, πάντως νομίζω τα βιντεάκια βοηθάνε και οι γραπτές οδηγίες αν τις ακολουθήσεις βήμα βήμα θα τα καταφέρεις μιά χαρά, οτιδήποτε χρειαστείς ρώτα με , καλή σου μέρα Μαίρη.

      Delete
    4. σας ευχαριστω παρα πολυ ''σπυριδουλα''

      Delete
  5. Καλημερα σας..εχω φτιαξει ενα σκουφο λαστιχο...εκανα την βαση ..κ εκλεισα με αρρηχτο...μετα μπηκα στην πλεξη (1δπ μισω κ ενα μπροστα )σε καθε σειρα μου λεει να την κλεινω με βουβο..κ για το τελος θελει 2 σειρες αρρηχτα κ 1 βουβα..εχω απορια στο γεγονος οτι με μπερδευει το κλεισιμο του αρρηχτου με του βουβου..μοιαζουν κ δεν ξερω πως γινεται να κλεινεις ενα κυκλο με αρρηχτα η με βουβα...κ πωσ οταν κλεινεις μια σειρα κ πως οταν ξεκινας μια σειρα..τις διαφορες θελω να ξερω...π.χ ας πουμε στο τελος καθε σειρας εκλεινα με βουβο αλλα το κανω λαθος γιατι βουταω -ζετε-ξανα ζετε κ πλεκω κ τις 2 θηλειες μαζι(ετσι ειναι) ενω το θελει με βουτια-ζετε-2 θηλειες μαζι..αν μπορειτε να με βοηθησετε για τα γαιτανακια(διαφορες) κ αν μπορειτε να βαλετε σχεδια για λουζες για διαφορα...γιατι το σαββατο θα μαθω να διαβαζω σχεδιο..γιατι μονη μου δεν μπορω να κανω σχεδια...μενω σαλαμινα παλουκια κ κανω στον μολοκοτο μαθηματα..''ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ''

    ΥΓ:συγνωμη για το κατεβατο :) να σται καλα σας ευχαριστω πολυ κ περιμενω κ τα μικρα τσαντακια :Ρ

    ReplyDelete
    Replies
    1. σχεδια για μλουζες ηθελα να πω..

      Delete
    2. Γειά σου Σπυριδούλα, μή μου αγχώνεσαι , θα στα εξηγήσω, είναι λογικές οι απορίες σου, κανονικά όταν κλείνουμε το κάνουμε με βουβό σωστά σου λέει(βουβό=μπαίνεις στη θηλειά, παίρνεις νήμα και το βγάζεις μιά κι έξω , με μία κίνηση και απο τη θηλειά που μπήκες και απο τη θηλειά στο βελονάκι σου)αυτό είναι το slip stitch, το άριχτο είναι μπαίνεις στη θηλειά, παίρνεις νήμα το βγάζεις το αφήνεις στο βελονάκι σου οπότε έχεις 2 θηλειές τώρα στο βελονάκι σου, παίρνεις νήμα ξανά(αυτό δεν το κάνεις στο βουβό)και το βγάζεις και απο τις δύο θηλειές μαζί. Αυτό που λές στο τέλος της σειράς ότι έκανες μάλλον απο ότι καταλαβαίνω έκανες άριχτο αντί βουβό. Ανεβάζω σήμερα πιό αργά ένα βιντεάκι με καλάθι που πλέκω με χοντρό νήμα και εκεί δές στο τέλος του κύκλου, του πάτου του καλαθιού, κλείνω με βουβό. Οταν κάνεις άριχτα γαιτανάκια , αρχίζεις πάντα τη νέα σειρά σου με μια αλυσίδα για το γύρισμα που λέμε, και δεν μετράει σαν πόντος απλώς φέρνει το πλεκτό στο σωστό ύψος, όταν τελειώνεις τη σειρά κάνεις κανονικά ώς το τέλος άριχτα, γυρίζεις , πλέκεις πάλι 1 αλυσίδα και στην πρώτη πρώτη θηλειά πλεκεις άριχτο.
      Οταν πλέκεις μισό ποδαράκι , στην αρχή κάθε σειράς πλέκεις 2 αλυσίδες (που δεν μετρούν σαν πόντος) απλά για να φέρεις το πλεκτό στο σωστό ύψος και μπαίνεις στην πρώτη πρώτη θηλειά και πλέκεις μισό ποδαράκι , ώς το τέλος.
      Οταν πλέκεις ποδαράκια τότε στην αρχή κάθε σειράς πλέκεις 3 αλυσίδες (αυτές μετρούν σαν πόντος δηλαδή σαν ένα κανονικό ποδαράκι) και τότε μπαίνεις στη θηλειά του δεύτερου πόντου της κάτω σειράς(αγνοείς την πρώτη τρυπούλα)και πλέκεις ώς το τέλος κανονικά ποδαράκια, γυρίζεις πάλι 3 αλυσίδες και ποδαράκι στον δεύτερο ποδαράκι της κάτω σειράς. θα ανεβάσω βίντεο με τα μικρά τσαντάκια όπου το δείχνω ακριβώς αυτό.
      Θα δείξω και σχ'εδια για μπούζες ετοιμάζωω φιλιά Μαίρω ελπίζω να σε βοήθησα λίγο

      Delete
  6. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ..ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΧΕΤΕ Κ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ

    ReplyDelete
  7. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
    ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΖΑΚΕΤΑ ΘΕΛΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΩ.ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΠΟΙΑ Η ΣΕΙΡΑ..ΔΗΛ
    1
    ΠΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΤΙΑ
    2ΠΩΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΧΕΡΙΑ.
    3ΠΩΣ ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ (ΓΙΑ ΒΕΛΟΝΕΣ Κ ΒΕΛΟΝΑΚΙ)..ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΑΝ ΕΧΕΤΕ Κ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ...Κ ΠΕΡΙΜΕΝΩ Κ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ..ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ Κ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ Κ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ...ΥΠΕΡΟΧΗΗΗΗΗΗ''ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ'' ΣΤΟ FB ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΩ?ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

    ReplyDelete
  8. ξεκινησα την τσαντα..πολυ ομορφη πλεξη

    ReplyDelete

I will be very glad to read your comment!